Σε μια εποχή ρευστή όπου  η τάση της αγοράς  στο μεγαλύτερο ποσοστό της τείνει να επιλέγει το  προσωρινό, το γρήγορο, το αναλώσιμο αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις το εύκολο, στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών NetSchools Συμεωνίδης δραστηριοποιούμαστε από το 1976 αναβαθμίζοντας και εξελίσσοντας   προοδευτικά τις υπηρεσίες μας  στο χώρο της ξενόγλωσσης  εκπαίδευσης. Με μια σταθερή παρουσία και προσφορά στις περιοχές Λαμπρινής, Περισσού, Γαλατσίου και Ριζουπόλεως εκπαιδεύουμε  γενιές ανθρώπων στις Ξένες Γλώσσες δημιουργώντας προοπτική στους απόφοιτους μας να πορεύονται σε ανοιχτούς ορίζοντες σ’ ένα περιβάλλον ευρύτερης διάδρασης, αλληλεπίδρασης και δικτύωσης.

Το 1ο εκπαιδευτικό κέντρο ίδρυσε στη Πλατεία του Προφήτη Ηλεία ο αείμνηστος Βενιζέλος Συμεωνίδης άρτι αφιχθείς από το Τορόντο του Καναδά, τόπος στον οποίο σπούδασε στο παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Τορόντο αλλά και εργάσθηκε ως καθηγητής. Με την εμπειρία που απέκτησε αλλά και τη νοσταλγία του Έλληνα μετανάστη αποφάσισε να επιστρέψει με την οικογένεια του στη πατρίδα και να κτίσει τη ζωή του εκεί όπου γεννήθηκε. Κάπως έτσι ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι του εκπαιδευτικού μας οργανισμού που μετρά τόσα χρόνια αγάπης και προσφοράς. Κατά τη διάρκεια της πρώτης 20ετίας ο Βενιζέλος κατάφερε να δημιουργήσει έναν αξιόπιστο εκπαιδευτικό οργανισμό τα χαρακτηριστικά του οποίου βασίζονταν στην πατρικού τύπου σχέση διδάσκοντος και διδασκόμενων. Το πηγαίο ενδιαφέρον, η επιθυμία και η ευθύνη όχι απλά να διδάσκει αλλά πολύ περισσότερο δε να λειτουργεί ως μέντορας των παιδιών μέσα από ένα πλαίσιο τα χαρακτηριστικά του οποίου ήταν η  πειθαρχία, η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός αλλά και η κατανόηση των αναγκών των παιδιών δημιούργησαν ιστορικά μια κουλτούρα το μίγμα της οποίας  πραγματικά έγινε θεσμός στη περιοχή. Η έμφαση στην εντιμότητα, την αυθεντικότητα, την αλληλεγγύη αλλά και την αγάπη προς τη τοπική κοινότητα,  τα παιδιά και την οικογένεια προδιέγραψαν τη δημιουργική πορεία και εξέλιξη του οργανισμού διαχρονικά.

Το 1989 ο, γιός του Βενιζέλου, Νίκος Συμεωνίδης εντάσσεται ως καθηγητής στον οργανισμό. Ο Νίκος Συμεωνίδης, με πτυχιακές σπουδές στην Αγγλική φιλολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αντικείμενο την  «Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία» και την «Οργάνωση Διοίκηση και Προγραμματισμό στην Εκπαίδευση», ένωσε τις δυνάμεις του με το Βενιζέλο Συμεωνίδη, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού οργανισμού. Το παλιό με το νέο συγκεράσθηκαν με επιτυχία αφού ο Βενιζέλος έδειξε εμπιστοσύνη στις  καινοτόμες ιδέες του Νίκου εντάσσοντας συστήματα και διαδικασίες ανύπαρκτα και ανήκουστα για την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα τη δεκαετία του 90’ όπως π.χ αξιολόγηση και ανάπτυξη έμψυχου δυναμικού, εσωτερική εκπαίδευση, ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος, διαδικασίες οργάνωσης και προγραμματισμού, αποτελεσματική επικοινωνία, διαχείριση καταστάσεων κρίσης, marketing στην εκπαίδευση κ.ο.κ. . Το παραδοσιακό συνάντησε το καινοτόμο αλλάζοντας το ρουν της ιστορίας του οργανισμού, φέρνοντας την ανάπτυξη και την αύξηση σε τρία κέντρα ξένων γλωσσών, αυτά του Γαλατσίου, της Λαμπρινής και της Ριζούπολης.

Από το 2010, έτος κατά το οποίο έφυγε από τη ζωή ο Βενιζέλος Συμεωνίδης, ο Νίκος Συμεωνίδης συνεχίζει τη παράδοση του οργανισμού, διατηρώντας τη ποιότητα των υπηρεσιών, καινοτομώντας συνεχώς, ακόμα και σε ένα δύσκολο περιβάλλον που η οικονομική ύφεση έχει επιβάλει και συνεπώς επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια. Νέες τεχνολογίες, λογοτεχνία, σύγχρονη μεθοδολογία διδασκαλίας, συστήματα και διαδικασίες συνθέτουν το νέο σκηνικό και τη νέα πραγματικότητα του εκπαιδευτικού μας οργανισμού  που δε λησμονεί από πού ξεκίνησε και που βρίσκεται σήμερα, χάρη στην αγάπη, την  εμπιστοσύνη, την αρωγή και την υποστήριξη της γειτονιάς μας.