Τα κέντρα ξένων γλωσσών NetSchools Συμεωνίδης συμμετέχουμε σε δράσεις κοινωνικής εταιρικής ευθύνης με κοινωνική ευαισθησία για ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων στη γειτονιά μας αλλά και εκτός αυτής. Κάθε οργανισμός που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να επενδύει στον άνθρωπο, να βοηθά και να υποστηρίζει τους κοινωνικά και οικονομικά ασθενείς, αδύναμους και αποκλεισμένους. Σε κάθε περίπτωση τα κέντρα ξένων γλωσσών NetSchools Συμεωνίδης δεν θέλουν να αποτελούν εξαίρεση σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα του κοινωνικού μας βίου καλύπτοντας στο βαθμό του εφικτού τις ανάγκες των ως άνω ευπαθών ομάδων.  Με αυτό το τρόπο επιτυγχάνουμε να ευαισθητοποιούμε καθηγητές, γραμματείς, γονείς, παιδιά και την ευρύτερη τοπική κοινότητα διακινώντας συναισθήματα ενσυναίσθησης και αγάπης για το συνάνθρωπο. Συνεπώς, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας εταιρικής ευθύνης δραστηριοποιούμαστε συλλογικά και κάνουμε τα εξής στις παρακατω δράσεις:

  • Κοινωνική δράση χριστουγεννιάτικο bazaar με συμμετοχή των παιδιών, των καθηγητών και των γονιών στις κατασκευές και στην πώληση των προϊόντων. Τα έσοδα προσφέρονται για αγορές τροφίμων υπέρ απόρων οικογενειών, ευπαθών ομάδων αλλά και του δημοσίου ιδρύματος Μητέρα όπου φιλοξενεί ορφανά και εγκαταλελειμμένα βρέφη .
  • Κοινωνική δράση με κινηματογραφικές, θεατρικές προβολές για τους μαθητές μας έναντι συλλογής τροφίμων υπέρ των άπορων οικογενειών αλλά και του δημοσίου ιδρύματος Μητέρα όπου φιλοξενεί ορφανά και εγκαταλελειμμένα βρέφη .
  • Halloween event και δραστηριότητες.
  • Xριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.
  • Αποκριάτικα event.
  • Θεματικές ενότητες ανά μήνα (π.χ παγκόσμια ημέρα για τη προστασία των ζώων, υγείας, ειρήνης κλπ)

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι μεριμνούμε μέσα από τις δράσεις μας να αφυπνίσουμε, να ενημερώσουμε και να κινητοποιήσουμε παιδιά, γονείς, καθηγητές αλλά και ανθρώπους της γειτονιάς μας. Δημιουργούμε κίνητρα ώστε να λειτουργούν με εξωστρέφεια και να συνειδητοποιούν ότι η θλίψη, η οδύνη, η λύπη και η ανέχεια βιώνεται ακόμη και από ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Διδάσκουμε τα παιδιά μας ότι η αδιαφορία για τους συνανθρώπους μας και η εξατομίκευση της ευημερίας αποτελούν παθογένεια των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών. Πρέπει και οφείλουμε να δρούμε μέσα από συλλογικότητες προβάλλοντας την ανάγκη συλλογικά να θέτουμε ένα μέρος της ζωής μας στην υπηρεσία των αδύναμων συνανθρώπων μας.