Το πρώτο φροντιστήριο ξένων γλωσσών NetSchools Συμεωνίδης ιδρύθηκε  το 1976 στη πλατεία του Προφήτη Ηλεία από τον  αείμνηστο Βενιζέλο Συμεωνίδη, ο οποίος είχε επιστρέψει στη πατρίδα του την Ελλάδα από το Τορόντο του Καναδά όπου σπούδασε και εργάστηκε για χρόνια ως καθηγητής. Τότε λοιπόν ξεκίνησε και το μακρύ ταξίδι του εκπαιδευτικού μας οργανισμού που έως σήμερα μετρά πολλά χρόνια αγάπης και προσφοράς.

συμεωνιδης βενιζελος netschools
Βενιζέλος Συμεωνίδης

Αρχικά, το μοντέλο λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας οργανισμού βασιζόταν στην πατρικού τύπου σχέση διδάσκοντος και διδασκόμενου. Το πηγαίο ενδιαφέρον του Βενιζέλου Συμεωνίδη, η επιθυμία και η ευθύνη όχι απλά να διδάσκει αλλά πολύ περισσότερο να λειτουργεί ως μέντορας των παιδιών, με σεβασμό και κατανόηση των αναγκών των παιδιών, έθεσαν τις βάσεις ιστορικά της εκπαιδευτικής μας κουλτούρας. Η έμφαση στην εντιμότητα, την αυθεντικότητα, την αλληλεγγύη αλλά και την αγάπη προς τη τοπική κοινότητα,  τα παιδιά και την οικογένεια προδιέγραψαν τη δημιουργική πορεία και εξέλιξη του οργανισμού μας διαχρονικά.

Στη συνέχεια, το 1989 ο, γιός του Βενιζέλου, Νίκος Συμεωνίδης εντάσσεται ως καθηγητής στον οργανισμό. Ο Νίκος Συμεωνίδης, με σπουδές στην Αγγλική φιλολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αντικείμενο την  «Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία» και την «Οργάνωση Διοίκηση και Προγραμματισμό στην Εκπαίδευση», αποφασίζει να ενώσει τις δυνάμεις του με το Βενιζέλο Συμεωνίδη, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην ανάπτυξη του εκπαιδευτικού οργανισμού.

Το παλιό με το νέο συγκεράσθηκαν με επιτυχία αφού ο Βενιζέλος έδειξε εμπιστοσύνη στις  καινοτόμες ιδέες του Νίκου εντάσσοντας συστήματα και διαδικασίες ξένες για την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα τη δεκαετία του 90’ όπως π.χ. η αξιολόγηση και ανάπτυξη έμψυχου δυναμικού, η εσωτερική εκπαίδευση, η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος, οι διαδικασίες οργάνωσης και προγραμματισμού, η αποτελεσματική επικοινωνία, η διαχείριση καταστάσεων κρίσης, marketing στην εκπαίδευση κ.ο.κ. . Το παραδοσιακό συνάντησε το καινοτόμο αλλάζοντας το ρουν της ιστορίας του οργανισμού, φέρνοντας την ανάπτυξη και την αύξηση σε τρία φροντιστήρια ξένων γλωσσών, στο Γαλάτσι, στη Λαμπρινή και στη Ριζούπολη.  

Έκτοτε συνεχίζουμε τη παράδοση του οργανισμού, διατηρώντας τη ποιότητα των υπηρεσιών, καινοτομώντας συνεχώς, ακόμα και σε ένα δύσκολο περιβάλλον που η οικονομική ύφεση έχει επιβάλει και συνεπώς επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια. Νέες τεχνολογίες, λογοτεχνία, σύγχρονη μεθοδολογία διδασκαλίας, συστήματα και διαδικασίες συνθέτουν το νέο σκηνικό και τη νέα πραγματικότητα του εκπαιδευτικού μας οργανισμού  που δε λησμονεί από πού ξεκίνησε και που βρίσκεται σήμερα, χάρη στην αγάπη, την  εμπιστοσύνη, την αρωγή και την υποστήριξη της γειτονιάς μας.